Vitals Vitamine C 800 mg magnesiumascorbaat 100 capsules

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 29,95
  • Koop 1 voor € 28,46 per stuk. en bespaar 5%
OF

Vitals Vitamine C 800 mg magnesiumascorbaat 100 capsules Snel overzicht

magnesiumascorbaat

vitamine C en magnesium in één capsule voor meer gebruiksgemak
niet-zure vorm van vitamine C
met 800 mg vitamine C en 100 mg magnesium per capsule
in een plantaardige capsule zonder toegevoegde hulpstoffen

100 capsules

Vitals Vitamine C 800 mg magnesiumascorbaat 100 capsules

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Vitals Vitamine C 800 mg magnesiumascorbaat 100 capsules Meer afbeeldingen

Vitals Vitamine C 800 mg magnesiumascorbaat 100 capsules Beschrijving

Meer informatie over Vitamine C 800 mg (magnesiumascorbaat)

Vitamine C in de gebufferde vorm van magnesiumascorbaat is geschikt voor mensen die ascorbinezuur minder goed verdragen. Omdat magnesiumascorbaat minder zuur is dan ascorbinezuur geeft het nagenoeg geen maagdarmbezwaren. Als een hogere inname van vitamine C gewenst is, kan er daarom het beste gekozen worden voor een niet-zure vorm als magnesiumascorbaat. Vitals Vitamine C 800 mg heeft daarnaast als voordeel dat er 100 mg magnesium in zit per capsule, wat handig kan zijn als er ook suppletie met magnesium nodig is. Vitamine C 800 mg zit in een plantaardige capsule op basis van cassave, zonder toegevoegde hulpstoffen. Vitamine C als magnesiumascorbaat is ook verkrijgbaar in poedervorm.

Bioflavonoïden
Bioflavonoïden zijn wateroplosbare stoffen, die samen met vitamine C worden aangetroffen in met name vers fruit en verse groenten. Bioflavonoïden worden gezien als synergisten van vitamine C. Zij bevorderen de biologische beschikbaarheid van vitamine C.

Werking vitamine C
Vitamine C is misschien wel de meest genoemde vitamine, voornamelijk bekend door haar positieve invloed op de weerstand. En dat klopt, vitamine C helpt het immuunsysteem, zeker ten tijde van zware lichamelijke belasting of in koude omgevingen. Maar deze vitamine is bij zeer veel processen betrokken.

Vitamine C functioneert in het lichaam als een wateroplosbare antioxidant en speelt een belangrijke rol als vrijeradicalenvanger. Het maakt onderdeel uit van een complex systeem van lichaamseigen antioxidanten, antioxidanten uit de voeding en antioxidant-enzymen met onderlinge afhankelijkheden en interacties. In die hoedanigheid is het betrokken bij de bescherming van DNA, eiwitten en vetten tegen oxidatieve schade en daarmee draagt het bij aan het behoud van gezonde cellen en weefsels. Daarnaast is vitamine C als co-enzym nodig voor drie verschillende enzymen die betrokken zijn bij de aanmaak van collageen (de meest voorkomende bouwstof in het menselijk lichaam). Normale collageenvorming is belangrijk voor onder meer de botten, het kraakbeen, het tandvlees, de huid, de pezen en de bloedvaten.

Vitamine C is nodig als co-factor voor dopamine beta-monooxygenase (DBM), het enzym dat dopamine omzet in noradrenaline en adrenaline. Beide fungeren in het lichaam als neurotransmitters en hormonen en aldus heeft vitamine C een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel en draagt het bij aan normaal psychologisch functioneren. Vitamine C is onmisbaar voor twee enzymen die betrokken zijn bij de aanmaak van carnitine, dat nodig is voor het transport van langeketenvetzuren naar de mitochondriën, ten behoeve van de energieproductie.

Op deze manier ondersteunt vitamine C het energieniveau. Ook kan het helpen bij vermoeidheid. Er zijn bovendien veel mensen die onvoldoende ijzer binnenkrijgen via de voeding, met name vrouwen in de vruchtbare leeftijd, zwangere vrouwen en (jonge) kinderen. Vitamine C zorgt ervoor dat ijzer uit de voeding beter wordt opgenomen. Het gaat hierbij om nonheem ijzer, dat voorkomt in plantaardige en dierlijke voedingsmiddelen. Vitamine C heeft geen invloed op de opname van heem-ijzer, dat uitsluitend voorkomt in dierlijke producten. Ongeveer 90% van het ijzer dat in voeding zit is non-heem ijzer. Slechts 10% bestaat uit heem-ijzer. Als elektron-donor kan vitamine C geoxideerde vitamine E weer omzetten in de actieve, gereduceerde vorm, waarmee de werking van vitamine E in stand wordt gehouden.

De mens kan zelf geen vitamine C synthetiseren en is voor de vitamine C-voorziening volledig afhankelijk van de voeding.

Toegestane gezondheidsclaims:

vitamine C ondersteunt het immuunsysteem
vitamine C bevordert de weerstand tijdens en na fysieke inspanning (zoals sport) en in een koude omgeving bij een dagelijkse inname van minimaal 200 mg vitamine C naast de aanbevolen dagelijkse inname van 80 mg
vitamine C en magnesium dragen bij aan een normale energiestofwisseling
vitamine C en magnesium kunnen helpen om vermoeidheid te verminderen
vitamine C en magnesium hebben een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel
vitamine C en magnesium dragen bij aan een normaal psychologisch functioneren
vitamine C levert een bijdrage aan de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade
vitamine C draagt bij aan de vorming van collageen
vitamine C ondersteunt een goede conditie van bloedvaten, botten, kraakbeen, huid, tandvlees en tanden
vitamine C draagt bij tot de regeneratie van de gereduceerde vorm van vitamine E
vitamine C bevordert de opname van ijzer uit voeding en verhoogt het ijzergehalte in het bloed

NB:

Vitals kan hier geen (volledige) informatie verstrekken over de/alle toepassingen van dit supplement. In overeenstemming met de wetgeving houdt Vitals die informatie gescheiden van de aanprijzing van haar producten.

Samenstelling per capsule:
(dagdosering) %RI*
Vitamine C (uit magnesiumascorbaat) 800 mg 1000
Magnesium (uit magnesiumascorbaat) 100 mg 27

* RI = Referentie-inname

Ingrediënten:
Magnesiumascorbaat, vegetarische capsule: pullulan (uit gefermenteerd cassave-zetmeel).

Bevat geen:
Gluten, lactose, soja, GMO, conserveringsmiddelen en synthetische geur- , kleur- en smaakstoffen.

Geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Gebruik:
1-2 capsules per dag bij een maaltijd met water innemen of zoals geadviseerd.

Let op:
Dit product is gevoelig voor vocht en kan daardoor na verloop van tijd (door het telkens openen van de verpakking) iets gaan verkleuren. Dit heeft echter geen nadelige invloed op de kwaliteit van het product.

Puur Mooi Gezond

© PuurMooiGezond.nl | Klantenservice | Algemene voorwaarden | Contact | Sitemap