Vitals Curcumine SLCP 120 capsules

Beschikbaarheid: Niet in voorraad

€ 69,95
  • Koop 1 voor € 66,46 per stuk. en bespaar 5%
  • Koop 2 voor € 60,26 per stuk. en bespaar 14%

Vitals Curcumine SLCP 120 capsules Snel overzicht

met Solid Lipid Curcumin Particles voor optimale opneembaarheid


extract uit Curcuma longa
65x beter opneembaar met maar liefst 285x betere biologische beschikbaarheid
slechts een lage dagdosering nodig
werking onderbouwd met humaan wetenschappelijk onderzoek
ondersteunt het behoud van een normale hersenfunctie
voor een goede gemoedstoestand
Verkrijgbaar als: 60 capsules of 120 capsules

Vitals Curcumine SLCP 120 capsules

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Vitals Curcumine SLCP 120 capsules Meer afbeeldingen

Vitals Curcumine SLCP 120 capsules Beschrijving

Curcumine is de actieve stof in kurkuma, het extract uit de wortel van Curcuma longa. Er is een lange traditie in het gebruik van curcumine. Kurkuma maakt deel uit van de Indiase keuken als bestanddeel van kerrie, een traditionele smaakmaker. Sinds 1900 voor Christus wordt kurkuma al gebruikt en is wellicht een van de meest gebruikte fytonutriënten. Het wordt vaak ingezet ter ondersteuning van de spijsvertering en de leverfunctie. Daarnaast kan het bijdragen aan het behoud van soepele gewrichten en een evenwichtige immuunrespons. Tot slot is het goed voor hart en bloedvaten en ondersteunt het de werking van het zenuwstelsel.

Doorbraak op het gebied van biologische beschikbaarheid van curcumine
Een bekend probleem bij standaard curcuminepreparaten is de geringe biologische beschikbaarheid. De laatste jaren is het onderzoek naar curcumine daarom met name gefocust op het verbeteren van de biologische beschikbaarheid. Recent is op dit gebied een grote doorbraak bereikt. Verdure Sciences in de Verenigde Staten heeft in samenwerking met vooraanstaande wetenschappers van de gerenommeerde University of California, Los Angeles (UCLA) een elegante methode ontwikkeld om curcumine in zijn biologisch actieve vorm te laten arriveren op de plaats van bestemming, zonder voortijdig in de lever en darm omgezet te worden in inactieve metabolieten (wat wel gebeurt bij de meeste andere supplementen met curcumine). Ze hebben dit gepatenteerde ingrediënt Longvida® genoemd, waarbij gebruik wordt gemaakt van SLCP™-technologie (waaraan ons product haar naam ontleent).

SLCP-technologie
Het principe is gebaseerd op het verpakken van de curcumine in een vetachtig deeltje (Solid Lipid Curcumin Particle, afgekort SLCP) dat bestaat uit speciaal geselecteerde vetten die van nature in onze voeding voorkomen. In de darm wordt dit deeltje in zijn geheel opgenomen en met andere voedingsvetten vervoerd in chylomicronen via het lymfatisch systeem. Hierdoor wordt in eerste instantie de lever omzeild, waar normaal gesproken het grootste deel van de inactivatie van curcumine plaatsvindt. Biologisch actief curcumine zal vervolgens circuleren in de bloedbaan en op de verschillende plaatsen van bestemming terecht komen.

Curcumine SLCP 65 keer beter opneembaar
Vergelijkende studies hebben aangetoond dat curcumine-SLCP minstens 65 keer beter opneembaar is dan standaard curcumine-producten. Ook is de halfwaardetijd van dit unieke product een stuk langer. Dit geeft aan dat er met curcumine-SLCP volstaan kan worden met een (veel) lagere dagdosering. Dit heeft uiteraard veel voordelen voor de gebruiksvriendelijkheid. Niet iedereen kan nu eenmaal hoge doseringen curcumine goed verdragen en het is tenslotte makkelijker om maar één keer per dag te hoeven denken aan het innemen van een supplement.

Samenstelling per capsule (dagdosering):
Curcumine SLCP (Longvida®) 400 mg
waarvan curcumine 80 mg

Hulpstoffen:

Stabilisatoren: fosfatidylcholine (uit sojalecithine),stearinezuur, hydroxypropylmethylcellulose (vegetarische capsule), vulstoffen:rijstmeel, maltodextrine, antioxidant:ascorbylpalmitaat, antiklontermiddel: siliciumdioxide

Gegarandeerd vrij van:
Gluten, lactose, conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen. Dit product is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Allergie-informatie:
Bevat soja.

Let op:
Vermijd uit voorzorg gebruik tijdens zwangerschap en borstvoeding in verband met het ontbreken van voldoende gegevens hierover.

Gebruik:
1 capsule per dag bij een maaltijd met ruim water innemen of zoals geadviseerd. Houd u aan de aanbevolen dosering.

Longvida® is een gepatenteerd product (patentnummer EP 1993365) en geregistreerd handelsmerk van Verdure Sciences Inc. Dit product maakt gebruik van SLCP™- technologie onder licentie. SLCP™ is een handelsmerk van Verdure Sciences Inc. Verdure Sciences is gevestigd in de Verenigde Staten.
Ingrediënten:
Stabilisatoren: fosfatidylcholine (uit sojalecithine), stearinezuur; hydroxypropylmethylcellulose (vegetarische capsule), curcumine (extract uit Curcuma longa), vulstoffen: rijstmeel, maltodextrine, antioxidant: ascorbylpalmitaat, antiklontermiddel: siliciumdioxide.

Dit product is een voedingssupplement (Kruidenpreparaat).

Houd u aan de aanbevolen dosering.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket.

Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.
13-09-2017

Puur Mooi Gezond

© PuurMooiGezond.nl | Klantenservice | Algemene voorwaarden | Contact | Sitemap